środa, 20 lipca 2011

Makaron pióra (penne)

Składniki:
- makaron Lubella z pełnego ziarna
- ogórki kiszone lub sałatka szwedzka ze słoika
- sałata lodowa zielona i czerwona
- marchewka tarta
- serek typu almette śmietankowy
- keczup

Makaron gotować około 10 minut na wolnym ogniu, wodę trochę posolić. Zostawić makaron po ugotowaniu w garnku na jakieś pół godziny żeby trochę narósł. Sałaty umyć i potargać na mniejsze liście lub można kupić już gotowe takie sałatki są teraz w marketach. Ogórki kiszone pokroić w plasterki lub dodać sałatkę szwedzką ze słoika. Marchewkę zetrzeć na tarce i dodać do sałaty. Wymieszać. Sałatkę wyłożyć na talerzu, na nią nałożyć makaron i serek almette ok. 50 g serka żeby było go czuć. Całe danie polewamy keczupem.

2 komentarze: