czwartek, 14 lipca 2011

Naleśniki z serem i dżemem



Składniki:
- 2 szklanki mąki
- szklanka mleka
- 2/3 szklanki wody gazowanej
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- trochę soli
- 2 łyżki oleju

1. Wszystkie składniki wrzucamy do wysokiej miski lub garnka i miksujemy do uzyskania jednolitej, nie za rzadkiej i nie gęstej masy. Wlewamy na rozgrzaną patelnie ( jeśli mamy teflonową to można piec bez tłuszczu gdyż olej dodany do ciasta nam wystarcza )

MASA SEROWA:
- kostka twarogu pełnotłustego
- 2 łyżki cukru waniliowego
- żółtko jajka

1. Ser, żółtko i cukier ugniatamy widelcem i mieszamy żeby wszystko się połączyło. Nakładamy na upieczone naleśniki. Można też dodać dżemu do sera ;) wtedy dopiero jest pyszotka!








2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie naleśniki. Cudnie ci wyszły :D

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie one są puchate, cudowne!

    OdpowiedzUsuń