środa, 26 stycznia 2011

Sałatka z zupek chińskich

- 2 zupki chińskie; ostra i łagodna
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki czerwonej 
- 4 jajka
- papryka czerwona 1 sztuka
- ogórki konserwowe 4 sztuki 
- majonez
- keczup

1. Zupki chińskie zrobić według przepisu na opakowaniu w jednej misce oby dwie zupki. Zalać nie dużą ilością wody. Dodać przyprawy które są do nich dodane. W tym czasie odcedzić kukurydzę i fasolkę czerwoną na sitku. Ugotować jajka i po wystygnięciu pokroić w kostkę. Ogórki także pokroić w kostkę. Wszystie składniki wrzucić do miski i potem odcedzić makaron i także dodać do składników. Doprawić pieprzem i solą, ja dodałam jeszcze przyprawy do gyrosa dla lepszego smaku. Wszystko pomieszać i sałatka gotowa.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz