W sam raz na przegryzkę w ciągu dnia lub lekką kolację. Warzywka w połączeniu z twarogiem smażone na oliwie wprost pychotka. Takie łatwe do zrobienia i szybkie. A efekt naprawdę smakowity. Danie nadaję się znakomicie dla tych którzy dbają o linię.
Składniki:
- warzywa na patelenie ( u mnie mieszanka z Lidla )
- twaróg półtłusty
- pieprz
- sól
- majeranek
- czosnek (przyprawa)
- papryka słodka (przyprawa)
- keczup
- oliwa lub olej 2 łyżki
- 3 łyżki wody
1. Na patelni teflonowej rozgrzewamy oliwę, dodajemy łyżki wody i wsypujemy warzywa na patelnię. Po jakiś pięciu minutach gdy zejdzie z nich szron przyprawiamy. Przykrywamy pokrywką i zaglądamy do dania co jakiś czas, mieszając aby sie nie przypaliło. Smażymy około 20 min do rozmięknięcia warzyw. Po usmażeniu wysypujemy na talerz, dodajemy twarożek, mieszamy i polewamy keczupem. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz